Torta Negresa con semi di papavero / Торт Негреса с маком




Ricetta
500 zucchero
5 cucchiai di cacao
1 bicchiere di latte
250 gr burro
4 uova
250 gr farina
una fiala di rum
1 bustina lievito istantaneo
2 cucchiai semi di papavero

Reteta de torta Negresa cu mac

500 zahar
5 linguri mari de cacao
1 pahar cu lapte
1 baton 100gr de ciocolata amara

250 gr de unt
250gr de faina
4 oua
1 pachetel de praf de copt
1 fiala de rom
2 linguri de mac

Pentru glazura.

Punem intr-un vas 400 gr de zahar, cacao si laptele si al punem in bain marie
mestecand pina se amalgameaza bine si se topeste zaharul. Obtinem o crema de consistenta unei smintini.
Eu in compozitia aceast adaug si un baton 100 gr de ciocolata amara.
Lasam galzura sa se raceasca.


Aluatul pentru torta

Taem untul cubulete, il topim putin si adaugam peste el cam 2/3 glazura racita.
In compozitia aceasta se adauga cate un galbenus pe rand si se amesteca cu mixerul dupa fiecare,
apoi adaugam cele 250 gr de faina amestecata cu praful de copt, romul si 2 linguri de mac.

Separat se bat albusurile spuma cu 100 gr zahar si se adauga incetisor mestecand cu o lingura.

Turnam compozitia intr-o tava de copt.
Incalzim cuptorul la 180° si lasam pe 25-30 min, apoi facem proba cu scobitoarea ca sa vedem daca este coapta.

Cand e gata o scoatem din cuptor si o lasam sa se raceasca putin.
Intre timp incalzim din nou glazura ramasa si o turnam peste torta primita.


Pofta buna !!!

Nessun commento:

Posta un commento

Cerca nel blog